Instructies

Horloge

De kroon om de tijd aan te passen bevindt zich aan de rechterkant van de horlogekast. Verwijder eventueel de plastic schijf en trek de kroon voorzichtig uit de behuizing. Draai aan de kroon om de tijd in te stellen en zodra je dit gedaan hebt, duw je de kroon terug in zijn oorspronkelijke positie.

Een aantal van onze horloges hebben de mogelijkheid om zowel de datum als de tijd aan te passen. Je gebruikt dezelfde pen (kroon) om de tijd en de datum aan te passen. De pin kan maximaal twee kliks worden uitgetrokken. De eerste is ongeveer de breedte van een vingernagel, het draaien van de pin in dit stadium zal de datum aanpassen. Met de tweede en laatste klik kan je de tijd van het horloge aanpassen.

De beschikbare datums lopen op tot 31. Maanden die geen 31 dagen hebben, moeten handmatig worden aangepast op de 1e van de volgende maand. Het horloge doet dit niet automatisch.

Een aantal van onze horloges hebben de mogelijkheid om zowel de datum als de tijd aan te passen. Je gebruikt dezelfde pen (kroon) om de tijd en de datum aan te passen. De pin kan maximaal twee kliks worden uitgetrokken. De eerste is ongeveer de breedte van een vingernagel, het draaien van de pin in dit stadium zal de datum aanpassen. De beschikbare datums lopen op tot 31. Maanden die geen 31 dagen hebben, moeten handmatig worden aangepast op de 1e van de volgende maand. Het horloge doet dit niet automatisch.

Horlogebandje

Alle bandjes zijn verwisselbaar en hebben een quick release pin. De quick release pin zorgt voor een gemakkelijke bevestiging en ontkoppeling van de band. Voordat je de band verwisselt plaats je het horloge met de voorkant naar beneden op een schone en zachte ondergrond. Zoek vervolgens naar de pinnen aan de achterkant van de band dicht bij de horlogekast. Trek een beetje aan de pin zodat de springbar los komt van de horlogekast. Volg voor het bevestigen van het nieuwe bandje de stappen in omgekeerde volgorde. Het korte gedeelte van het bandje moet altijd op de 12-uurs positie bevestigd worden en het langere gedeelte op de 6-uurs positie.

De vlindersluiting is aan één zijde aan te passen zodat je de lengte van je horlogeband kan inkorten of verlengen. Aan de korte zijde van het bandje is de vlindersluiting gefixeerd. Aan de lange zijde, voorzien van het QUIST logo is de vlindersluiting te openen. Trek het gedeelte waar het QUIST logo op staat naar boven. De onderzijde is voorzien van een metalen pin die in de gaatjes van de horlogeband past. Zit je horloge te strak? Verplaats de pin dan van de horlogekast af en zet deze weer vast door te drukken op het logo. De leren bandjes zijn in het begin misschien wat stug, maar worden losser als je ze draagt.

Horloges met een mesh bandje of losse mesh bandjes kunnen losser of strakker worden worden gezet door de sluiting over de band te verplaatsen. Je hebt daarvoor een hulpmiddel, zoals een kleine schroevendraaier, nodig om de maat van je band aan te passen. Gebruik het uiteinde van het hulpmiddel om de sluiting omhoog te tillen. Verschuif vervolgens de sluiting om de lengte van de band aan te passen. Zit je horloge te los? Verplaats de sluiting naar de horlogekast toe. Druk de klem naar beneden om de band vast te zetten.

Horloges met een stalen bandje zijn lastiger in lengte aan te passen dan de andere bandjes die wij aanbieden. Wij adviseren het bandje door een juwelier op de juiste lengte te laten stellen. Bij een stalen bandje dienen namelijk schakels verwijderd te worden waarvoor specialistisch gereedschap nodig is.

Contact

Still have questions?