Bestelling en levering

Wij streven ernaar om je pakket binnen 2 werkdagen na het plaatsen van je bestelling te verzenden vanuit ons magazijn. Je ontvangt een e-mail met de bijbehorende traceergegevens wanneer de bestelling is verzonden.

Wij bieden vooralsnog gratis verzending aan naar Nederland, België, Duitsland en Frankrijk voor al onze bestellingen.

Op dit moment bieden wij de volgende betaalmethoden aan:

 • iDeal
 • Apple Pay
 • CreditCard
 • Bancontact
 • Giropay
 • Billink (achteraf betalen)

We kunnen de bestelling alleen annuleren als de producten niet zijn verwerkt en verzonden. Als je de bestelling wilt annuleren, neem dan contact met ons op en dien een verzoek in via ons contactformulier. In het geval dat de bestelling al is verzonden, geldt onze standaard retourprocedure. Controleer onze retourprocedure via deze link.

Alle noodzakelijke rechten en belastingen worden geïnd op het moment van aankoop, alle genoemde prijzen zijn inclusief btw. Er is geen extra bedrag verschuldigd voor de uiteindelijke levering. De rechten en belastingen worden bepaald door de product herkomst, de materiaalsamenstelling, het gebruik en de eindbestemming.

Wij gebruiken verschillende verificatie stappen nadat een klant een bestelling plaatst, dit wordt gedaan om de hoogste vorm van veiligheid te bieden aan onze klanten. Als de bestelling goed is doorgekomen, krijg je een orderbevestiging via de mail binnen de eerste 2 uur na het bestellen op het email adres dat is opgegeven tijdens het bestellen. Vergeet niet je spam folder te checken, het kan zijn dat de orderbevestiging hierin terecht is gekomen. Mocht er na deze tijd nog geen orderbevestiging zijn, dan graag contact met ons opnemen via dit contact formulier.

Alle bestellingen bevatten geen enkele fysieke documentatie, hooguit met uitzondering van de pakbon waar alleen de naam van het product die besteld is op staat. De factuur heb je per email, samen met de bestelbevestiging ontvangen.

Helaas zijn wij niet in staat om het adres aan te passen wanneer de bestelling is overhandigd aan onze bezorgdienst. Als je het leveradres wilt aanpassen, neem dan alsjeblieft contact op met de bezorgdienst.

Retouren en terugbetalingen

Na ontvangst van je bestelling, heb je 30 dagen de tijd om deze te retourneren. Je kunt je bestelling eenvoudig retourneren via ons retourportal.

Let op:

 • Ruilen is niet mogelijk
 • De producten moeten in dezelfde staat geretourneerd worden als je ze ontvangen hebt
 • Horloges mogen niet geactiveerd zijn
 • Aan het retourneren van een bestelling zijn de gebruikelijke verzendkosten verbonden

Wij sturen je per e-mail een notificatie wanneer wij je retourzending hebben ontvangen en wanneer wij deze hebben verwerkt. Het kan tot 14 dagen duren voordat uw retourzending is verwerkt.

Als je problemen ondervindt bij het registreren van je retourzending, neem dan contact op met onze klantenservice. Je bent meer dan welkom om ons te contacteren via ons contactformulier.

De klant heeft gedurende een proefperiode van 30 dagen na ontvangst van het product het wettelijke recht om de overeenkomst te herroepen, zonder opgave van redenen voor de herroeping (wettelijk herroepingsrecht). De klant dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop de klant het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. De klant is op tijd als de klant de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. Meer over wettelijk herroepingsrecht via deze link.

Productinformatie

Wij gebruiken een standaard knoopcelbatterij in al onze horloges. De batterij gaat minimaal 2 jaar mee. Hierna kan je de batterij laten vervangen bij de meeste horlogerie- en juwelierszaken.

Al onze horlogebandjes hebben een zogenaamde ‘quick release pin’ aan de onderzijde van het bandje dicht tegen de horlogekast aan. Kijk voor uitgebreide instructies op onze instructie pagina.

De klok is gemaakt roestvrij staal en saffierglas. Het saffierglas is nagenoeg krasvrij. Wij raden je echter altijd aan om de klok schoon te maken met een droog, zacht en lint-vrij doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen of chemische polijstmachines omdat deze de afwerking kunnen beschadigen.

Nubuck leer heeft een geschuurd oppervlak wat het een unieke, natuurlijke velvet afwerking geeft. Nubuck heeft echter de neiging om gemakkelijker te vlekken dan normaal leer. De Nubuck heeft al een waterafstotende afwerking, maar het is nog steeds belangrijk om deze regelmatig te behandelen. Indien het bandje vlekken heeft, gebruik dan alsjeblieft een speciaal Nubuck rubber gom of een zandsteen blok om deze schoon te maken. Borstel de vlek voorzichtig uit het bandje. Wanneer het bandje schoon is, maak deze dan vochtig en gebruik een vuilafstotende spray voor extra bescherming.

Voor alle andere, echte leren bandjes, gebruik alsjeblieft een leerreiniger die verkrijgbaar zijn in de meeste schoen- en leerwinkels.

Onze horloges worden verkocht als nikkelvrij, maar er is 0,01% nikkel in de horloges gebruikt als bindmiddel voor het materiaal. Klanten met nikkelallergie moeten geen problemen hebben met onze producten. Gevallen van extreme gevoeligheid kunnen resulteren in het zeldzame optreden van een reactie.

De kroon om de tijd aan te passen bevindt zich aan de rechterkant van de horlogekast. Verwijder de plastic schijf en trek de kroon voorzichtig uit de behuizing. Draai aan de kroon om de tijd in te stellen en zodra u dit gedaan heeft, duwt u de kroon terug in zijn oorspronkelijke positie.

Een aantal van onze horloges hebben de mogelijkheid om zowel de datum als de tijd aan te passen. U gebruikt dezelfde pen (kroon) om de tijd en de datum aan te passen. De pin kan maximaal twee kliks worden uitgetrokken. De eerste is ongeveer de breedte van een vingernagel, het draaien van de pin in dit stadium zal de datum aanpassen. Met de tweede en laatste klik kunt u de tijd van het horloge aanpassen.

De beschikbare datums lopen op tot 31. Maanden die geen 31 dagen hebben, moeten handmatig worden aangepast op de 1e van de volgende maand. Het horloge doet dit niet automatisch.

Onze horloges zijn 3 tot 5 ATM waterdicht. Een waterbestendigheid van 3 ATM betekent dat het horloge bestand is tegen spat water, zoals bijvoorbeeld handen wassen of lichte regen maar heftige blootstellingen kan het artikel beschadigen.

Houd er alsjeblieft rekening mee dat deze horloges niet geschikt zijn om mee te douchen, baden, zwemmen, snorkelen, vissen of ander water gerelateerd werk mee uit te voeren.

Onze horloges met een waterbestendigheid van 5 ATM zijn geschikt om mee te douchen, echter niet om mee te zwemmen of te snorkelen.

In beide gevallen heeft de waterbestendigheid betrekking op de klok en niet het bandje. Een horlogebandje wordt er over het algemeen niet fraaier van als deze veelvuldig in contact komt met water. Let daar dus goed op.

Garantie & Reparatie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast verlenen wij nog een eigen garantie op onze horloges. Op de productpagina vind je de door ons extra verleende garantie. Deze extra garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie.

Wij bieden standaard 2 jaar garantie op onze horloges en bandjes die los worden gekocht. De garantie dekt de meeste, algemene productie en materiaal defecten. In de meeste gevallen zijn beschadigingen aan het uurwerk, het klokje of het glas gedekt door de garantie.

De garantie is niet geldig in de volgende gevallen:

 • Het product is beschadigd door nalatenschap of onjuist gebruik (zoals krassen of schade door een val)
 • Schade veroorzaakt door reparaties of aanpassingen die uitgevoerd zijn door een derde partij zonder eerdere toestemming van de Quist Watch Group
 • Schade of verstoringen veroorzaakt bij water of vuur (contact met water moet vermeden worden)
 • Externe veranderingen veroorzaakt bij normaal gebruik van het product, zoals verkleuring van de leren bandjes, krassen op de omhulling of het glas, etc.
 • Vervanging van de batterij, ook niet wanneer deze vervangen moet worden tijdens de garantieperiode

De garantie geldt niet voor het volgende: Het product is beschadigd door onzorgvuldigheid of oneigenlijk gebruik (zoals vallen of krassen) door de koper. Voel je vrij om contact op te nemen met ons via het contactformulier om de schade die je horloge heeft opgelopen te laten evalueren en uiteindelijk te laten repareren.

Als je denkt dat de schade of het defect onder de garantie valt, gelieve dan een aanvraag te doen via dit contactformulier.

Voeg een aankoopbewijs, een beschrijving en duidelijke foto’s van het probleem bij, zodat onze klantenservice je zo snel mogelijk een oplossing kan bieden. Let wel: wij kunnen een garantieclaim niet in behandeling nemen zonder een geldig aankoopbewijs. Dit is nodig om te bevestigen dat de producten zijn gekocht bij een geautoriseerde wederverkoper en nog onder de 2 jaar garantie periode valt. Als het probleem wordt gedekt door onze garantie, zal onze klantenservice je helpen bij het proces om je product gratis te laten vervangen.

Overige vragen

Indien je een klacht hebt over onze producten of onze service, dan kan je contact met ons opnemen via dit contact formulier. U krijgt van ons binnen 14 dagen na ontvangst van uw klacht een inhoudelijke reactie.

Indien u niet tevreden bent met de afhandeling van uw klacht dan kunt u deze ook voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel (www.sgc.nl) of aan deze Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Je kunt de instellingen wijzigen op onze cookie pagina en het standaard pakket kiezen. Je kunt ook contact opnemen met ons via dit contactformulier en wij zorgen ervoor dat jouw persoonlijke informatie verwijderd wordt.

Mocht je geen interesse meer hebben in het ontvangen van onze nieuwsbrief, dan kun je op ‘unsubscribe’ klikken in de nieuwsbrief e-mail. Onderaan de e-mail staat een link waarop geklikt kan worden om je af te melden.

Hier bij de Quist Watch Group vinden wij dat respect voor de waarde van het individu en internationaal aanvaarde rechten essentieel is. Om deze reden houden wij ons aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en verwachten we van onze leveranciers dat zij hetzelfde doen. Voor degenen die niet bekend zijn met deze verklaring, betekent dit dat:

 • Wij nooit gebruik te maken van kinderarbeid, dwangarbeid of gebonden arbeid;
 • Wij werknemers altijd eerlijk zullen behandelen en nooit zullen discrimineren op basis van bepaalde kenmerken zoals leeftijd, ras, ethische achtergrond, religie, geslacht, seksuele geaardheid of handicap of het feit dat zij ouders of verzorgers zijn;
 • Wij werknemers een veilige en hygiënische werkplek aanbieden;
 • Wij werknemers in staat stellen zich vrij te associëren en op doeltreffende wijze collectieve onderhandelingen te voeren;
 • Wij werknemers minstens het minimumloon betalen dat van toepassing is in het land waar zij zijn gevestigd;
 • Wij voorkomen dat werknemers overuren maken zonder extra loon en ervoor zorgen dat eventueel overwerk nooit langer duurt dan toegestaan ​​door de wetgeving van het land waar zij werken.
Naam(Vereist)
Land

Quist Watch Group B.V.

Adres
Postbus 8108,
3009 AC Rotterdam

KVK-nummer
83748385

BTW-nummer
NL862976443B01

Support e-mailadres
[email protected]

Telefoonnummer
010-3220636